top of page
VCA*/** Begeleiding

 

VCA (Veiligheid Checklist Aannemers) is een checklist bedoeld voor bedrijven die Veiligheid en Arbeidsomstandigheden heel erg belangrijk vinden en willen voldoen aan de wettelijke eisen, eigen eisen en de eisen van de opdrachtgevers. Je kunt als bedrijf je laten certificeren voor een VCA 1 ster en of een VCA 2 ster. Dit is afhankelijk van de eisen van uw opdrachtgevers. Een VCA-bedrijfscertificering geeft uw medewerkers en klanten het gevoel dat u de veiligheid op de werkvloer zeer serieus neemt.

WQM kan het volledige traject naar VCA*/** certificering voor u begeleiden. Heeft u genoeg capaciteit en deskundigheid in huis om het traject zelf te begeleiden, dan kunt u ons ook inschakelen voor een deel van het certificeringstraject. Voor een totale begeleiding, van nulmeeting tot en met de begeleiding van uw certificering audit, werken wij met een aanneemsom, waarmee u precies weet wat u van ons kunt verwachten en voor welke prijs. Door onze jarenlange ervaring in diverse branches weten wij waar auditors op letten en wat zij u tijdens een audit kunnen vragen. Van ons kunt u daarom een goede voorbereiding op de certificering audit verwachten. In het 25 jarig bestaan van WQM hebben al onze klanten hun certificaat behaald en daar zijn wij trots op.

 

Neem contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs. Op basis van een persoonlijk gesprek kunnen wij u een offerte op maat aanbieden.

 

> contactformulier 

 

WQM advies VCA begeleiding certificering
Extra begeleiding en training

 

Naast ons basispakket bieden wij u de mogelijkheid voor extra begeleiding en training. Uit ervaring weten wij dat organisaties niet altijd de tijd kunnen vrijmaken die nodig is om het certificaat te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen of updaten van formulieren, het maken of updaten van de functie-omschrijvingen, en het uitvoeren van een ARBO RI&E.

Daarnaast kunnen wij een VCA-presentatie en en eventueel een training voor uw medewerkers verzorgen.

Extra begeleiding en training bieden wij u aan op regiebasis en voor een gereduceerd uurtarief. Van te voren krijgt u altijd een duidelijke prijsopgave waardoor u precies weet wat u van ons aan extra begeleiding en training kunt verwachten en voor welke prijs.

Anchor 1
Construction Worker Lifting Wood Board
Industrial Worker
Cleaning Windows
Engineer in Laboratory
Worker Carrying Asbestos Board
VCA*/** 

Ons basispakket bestaat uit de begeleiding van uw totale VCA*/** traject. De onderdelen die u hiervoor kunt verwachten zijn:​

Door middel van een nulmeting kunnen we bepalen hoever uw organisatie is op het gebied van Veiligheid. De nulmeting voeren we uit volgens de Veiligheid Checklist Aannemers (VCA)

Uit de nulmeting ontstaan er acties die wij met u bespreken. Van deze acties wordt dan een plan van aanpak gemaakt en bepaald wanneer u gereed kunt zijn voor een certificeringsaudit.

Er zijn een aantal standaard documenten die verplicht zijn voor de VCA-certificering, namelijk: het managementhandboek, het interne audit verslag, de directiebeoordeling, PBM-matrix, veiligheid klachtenprocedure, V&G-functiebeschrijving, overzicht medische geschiktheid, overzicht VGM voorlichting en -instructie, overeenkomst MVK'er en de risicoinventarisatie van de inkoopmiddelen.

Deze documenten worden door ons voor u in concept gemaakt, met u besproken en weer aangepast. 

Wij zorgen in samenwerking met u dat alle verdere verplichte documenten voor de externe audit in uw organisatie aanwezig zijn, zodat er tijdens de externe audit hierop geen afwijkingen geschreven kunnen worden.

bottom of page